Momenteel werken wij aan onze webportal. Onze excuses voor het ongemak. Neem contact op met onze afdeling Verkoop 03 355 20 60
Momenteel kan de prijs voor dit artikel niet worden getoond. Probeer het later nog eens of neem contact op met onze afdeling Verkoop 03 355 20 60 of stuur een e-mail naar info@testas.be
Dit product is momenteel niet leverbaar.

Aluro CNC: specialist in hoogwaardige mechanische onderdelen

26-06-2024

Aluro CNC, gevestigd in Heist-op-den-Berg, is al meer dan 30 jaar specialist als het gaat om hoogkwalitatieve mechanische onderdelen. Dat doen ze voor klanten in België, maar ook tot ver daarbuiten. Hun klanten zijn actief in de luchtvaart, machinebouw, de medische sector, energie, automotive, elektronica- en telecommunicatie en de voedingsindustrie. Sectoren die stuk voor stuk de hoogst mogelijke eisen stellen inzake kwaliteit, nauwkeurigheid en levertijd. Sinds 2015 zijn ze ISO-gecertificeerd om voor deze specifieke sectoren te mogen en kunnen werken. Met een zeer modern machinepark en hoogopgeleide medewerkers weet Aluro CNC de verwachtingen van haar klanten waar te maken en vaak zelfs te overtreffen.  

IJzersterke samenwerking met Testas
Aluro werkt al ruim 20 jaar samen met Testas, tot volle tevredenheid. David Vonckx, werkvoorbereider en technisch aankoper bij Aluro CNC: “Ik heb er bijna geen woorden voor: de communicatie is zo sterk, zo kort op de bal, daar zijn we heel content mee. De afstemming intern bij Testas verloopt zo goed dat alle collega’s altijd alles van elkaar kunnen volgen en dus ook kunnen overnemen. Dus als mijn contactpersoon in een vergadering zit als ik bel, dan neemt een collega het gewoon naadloos over en dat is wel een heel sterk pluspunt. Jonathan is nu al een aantal jaren onze vaste contactpersoon en dat loopt heel sterk. Hij denkt gewoon heel goed met ons mee.  

Stafmateriaal wordt meestal op de volle lengtes besteld en zagen we zelf, omdat we goed zicht hebben op wat er is en hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Maar als we bijvoorbeeld een storing hebben op de zaagmachine of weinig tijd hebben, dan kunnen ze het altijd zonder problemen voor ons zagen. Plaatmateriaal, variërend van 5mm tot 130mm, bestellen we dikwijls op specifieke maten, omdat het vaak om prototypes gaat. Het zijn elke keer andere afmetingen en bij Aluro CNC wordt aangekocht op basis van klantorders. De interne voorraad wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Door het uitgebreide aanbod van Testas proberen we altijd meerdere producten te combineren in een order, die dan tegelijkertijd kunnen worden geleverd en zo kan er ook goed over de prijs onderhandeld worden.” 

Ultramodern machinepark
Aluro CNC is gespecialiseerd in het maken van prototypes en kleinere specialistische series van 50 tot 100 stuks. Ze beschikken over een ultramodern machinepark van CNC-gestuurde draai- en freesmachines, waaronder twee geïntegreerde draai/freescombinaties. Vonckx: “Op onze machines staan robots met specifiek voor ons ontwikkelde software door ons zusterbedrijf Robojob. Zo kunnen we onbemand draaien maar toch hoge precisie leveren. En hierdoor hebben we ook prijstechnisch een hele goede concurrentiepositie.”  

De eindcontrole wordt altijd door de kwaliteitsafdeling van Aluro CNC zelf uitgevoerd. Ook als er specifieke nabehandelingen aan derden worden uitbesteed, komen de producten terug bij Aluro CNC voor de eindcontrole. Ook wordt al het materiaal eerst uitgebreid getest en krijgt scores om te bepalen of het gemakkelijk te automatiseren is en hoe stabiel het blijft bij verschillende temperaturen.  

Altijd inzage in de status van een bestelling 
“De webshop gebruiken we continu om de prijzen in te zien. We hebben wel een prijslijst maar voor bepaalde producten schommelen de prijzen dusdanig per afnamegrootte dat het veel makkelijker is om die via de webshop op te zoeken. En dan kunnen we meteen de zaagkosten erin meenemen. Bij Testas wordt de bestelling dan gecontroleerd en meteen in het systeem gezet. Daardoor hebben we ook altijd inzage in de status van een bestelling. Materiaalcertificaten hangen er ook meteen bij als die zijn aangevraagd. Ook na de openingsuren van de klantendienst van Testas kunnen we te allen tijde de prijzen opzoeken op de webshop. Onze verkoopafdeling kan zo in de offertefase prijzen van de ruwe materialen berekenen zonder offertes te moeten opvragen. Dit versnelt het verkoopproces waardoor we sneller orders kunnen binnenhalen.” 

Goede service
De gangbare bestellingen komen vaak op dinsdag en/of donderdag, maar het komt ook wel voor dat er met spoed nog iets geleverd moet worden. Vonckx: “Wij kunnen ons flexibel opstellen naar de klant omdat Testas meedenkt met ons. We hebben het zelfs meegemaakt dat ik om 13 uur belde en om half 4 de spullen klaar stonden om te worden afgehaald. Eigenlijk hebben we geen verbeterpunten meer, want alles wat we wilden verbeteren of aanpassen in het verleden is al gebeurd. Behalve een de prijs is goede service gewoon heel belangrijk voor ons. Als ik Jonathan nu bel en het is echt nodig dan staat hij vandaag of morgen meteen op de stoep.” 

Chat

Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om onderstaande velden in te vullen om de chat te starten.

Testas is beschikbaar van 8:00 's morgens tot 20:00 uur 's avonds.

Chat nu