Momenteel werken wij aan onze webportal. Onze excuses voor het ongemak. Neem contact op met onze afdeling Verkoop 03 355 20 60
Momenteel kan de prijs voor dit artikel niet worden getoond. Probeer het later nog eens of neem contact op met onze afdeling Verkoop 03 355 20 60 of stuur een e-mail naar info@testas.be
Dit product is momenteel niet leverbaar.
Banner digitalisering (Testas)

SCSN - Smart Connected Supplier Network

Wat is SCSN?

Het Smart Connected Supplier Network (SCSN) is hét digitale platform voor de maakindustrie dat het gehele orderproces digitaliseert op een marktstandaard manier. In het SCSN netwerk kunnen we zowel prijsberichten, orders, orderbevestigingen, pakbonnen als facturen uitgewisseld worden.

Door gebruik te maken van de SCSN marktstandaard kunnen we met 1 aansluiting verschillende IT systemen met elkaar verbinden. Hierdoor hoeft u als klant niet meer afzonderlijke en kostbare 1-op-1 koppelingen te maken maar is één aansluiting met SCSN voldoende om digitaal zaken te doen met uw klanten en leveranciers.

Welke voordelen biedt het SCSN u?

Naast de traditionele EDI-voordelen heeft u binnen het SCSN nóg meer digitaal gemak; met slechts één koppeling communiceert u gemakkelijk en veilig digitaal met niet alleen MCB, maar met de gehele toeleverketen.

Het SCSN is niet enkel een communicatiestandaard, het is namelijk ook een netwerk wat conform het four-corner model is ingericht. Alle service providers zijn met elkaar verbonden. Hierdoor kan elk maakbedrijf, ongeacht bij welke service provider het maakbedrijf zijn aangesloten, communiceren met alle andere maakbedrijven binnen het SCSN netwerk.
Aansluiten bij het netwerk is te vergelijken met het afsluiten van en abonnement bij een mobiele telefonie provider.  Je kiest naar wens een provider die het beste bij je past en kunt vervolgens iedereen bereiken, ongeacht welke provider je contact gebruikt.

Wanneer u bent aangesloten bij het SCSN, profiteert u niet alleen van de volgende EDI-voordelen:  

 • U maakt minder kosten doordat u het inkoopproces verder optimaliseert
 • Schaalbaarheid door het optimaliseren van het order-to-cash proces
 • Verlagen van fouten en faalkosten door de digitale manier van communiceren
 • Minder afhankelijk zijn van uw contactpersoon door altijd inzicht in onze actuele productprijzen
 • U kunt in uw systeem 24/7 calculeren en bestellen
 • Verhogen van de productiviteit

Maar ook nog eens van deze SCSN-voordelen:

 • Digitaal communiceren met de hele toeleverketen
 • Traceerbaarheid van materialen in de nabije toekomst
 • IT systeem direct gekoppeld zijn met de systemen van uw toeleverancier en klanten
 • Eén keer koppelen voor de gehele maakindustrie
 • Eén vast tarief

Een uniek netwerk 

Eén enkele datastandaard voor de hele toeleverketen bestond er nog niet. Met de komst van het SCSN worden de ketens van bedrijven in de maakindustrie voor het eerst nóg efficiënter en effectiever door middel van één standaard voor de hele keten. Het doel van dit netwerk is om de gehele maakindustrie in de EU op deze manier concurrerender te maken. 

Service providers die een koppeling hebben richting SCSN:

Bovenstaand lijstje is een greep uit de service providers die tot op heden aangesloten zijn op het SCSN netwerk. Hiermee hebben we al een koppeling gerealiseerd via het SCSN netwerk. Staat uw service provider hier niet tussen en heeft u toch interesse in een SCSN koppeling? Neem contact op via dit formulier en uw contactpersoon belt u terug. Direct contact opnemen met uw contactpersoon kan uiteraard ook.

Contact opnemen over SCSN

De ERP-pakketten met welke wij een koppeling hebben:

MCB ondersteunt vanuit onze kant koppelingen met vrijwel alle ERP-pakketten. Staat uw
ERP-pakket er hier niet bij en u bent benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op via dit formulier en uw contactpersoon belt u terug. Direct contact opnemen met uw contactpersoon kan uiteraard ook.

Contact opnemen over SCSN

Ga voor een compleet overzicht van alle service providers en meer informatie naar de website van de SCSN Stichting.

Klantverhalen

Bekijk deze video's en ontdek wat anderen zeggen over digitaal ondernemen met MCB:

Meer over SCSN


Wilt u meer weten over EDI of SCSN? Neem contact op via dit formulier en uw contactpersoon belt u terug. Direct contact opnemen met uw contactpersoon kan uiteraard ook.


Chat

Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om onderstaande velden in te vullen om de chat te starten.

Testas is beschikbaar van 8:00 's morgens tot 20:00 uur 's avonds.

Chat nu